Vmotion 2.0 concept: автономният седан на Nissan с дървен под

Елегантният високотехнологичен прототип на марката комбинира нов дизайнерски език и технологии за автономно движение

В Детройт Nissan разкри прототипа Vmotion 2.0. Концептуалната разработка демонстрира еволюцията на дизайнерския език V-motion и визията на производителя за автономните технологии. Всъщност характерната радиаторна решетка V-motion е позната и от актуални модели на марката – но в случая е изпълнена в нещо като „3D-вариант“, явявайки се естествено продължение на формите на каросерията и се влиза в предния капак. Прототипът има размерите горе-долу на лимузината Maxima, която не се предлага в Европа – и затова предполагаме, че разкрива как ще изглеждат семейните седани на марката в бъдеще.

Задните врати се отварят срещуположно на предните – защото от Nissan очакват, че седаните на утрешния ден ще бъдат „футуристични, динамични и „фокусирани“ върху интериора“. Вътрешното пространство на автомобила прави впечатление със „срязания“ отгоре волан, дървения под и седалките, в които са интегрирани компоненти от аудиосистемата Bose. Нетрадиционният волан позволява на водача и на пътника до него да имат идеален изглед напред. За пасажерите отзад пък е предвиден малък дисплей между седалките.

Именно на него в бъдеще биха могли да се изобразяват данни за автономния режим на движение ProPILOT. Той трябва да функционира на магистрали, в градовете и „по градски пътища с кръстовища“. Компанията обаче не разкрива как интелигентната система ще се оправя със светлините на светофара. Vmotion 2.0 по-скоро представя отделни дизайнерски елементи, които ще влязат в нови модели – а не е предвестник на конкретен автомобил, който след определено време ще видим на пазара.

imageshandler (18) imageshandler (17) imageshandler (19) imageshandler (16) imageshandler (15) imageshandler (14) imageshandler (13) imageshandler (12) imageshandler (10) imageshandler (9) imageshandler (8) imageshandler (7) imageshandler (6) imageshandler (5) imageshandler (3) imageshandler (2) imageshandler (1)
<
>

Коментари