Novitec Torado N-Largo: синият снаряд с 860 к.с.

Novitec Torado превръща Lamborghini Huracán в N-Largo. „Раздутият“ суперавтомобил ще развива до 860 конски сили

Ако си купите Lamborghini Huracan и нещо в него ви липсва, обърнете се към Novitec. Благодарение на карбонов кит за външен тунинг Huracan „мутира“ до Novitec Torado N-Largo. Добавката в името N-Largo ни е позната от проектите на тунера по Ferrari F12 и California T. Зад нея всъщност се крие комплект раздувки.

Раздувките са задължителни при N-Largo

Отзад синият Huracan е „надебелял“ с 12 см по отношение на широчината. Проектираните от дизайнера Виторио Стросек калници могат да бъдат свързани без нитове към каросерията. Отпред широчината на Huracan е увеличена с 6 см. Благодарение именно на новите калници има място за джантите в размер 20/21 цола въпреки „свалянето“ на каросерията с 35 мм. Целият карбонов бодикит, състоящ се от предна и задна броня, прагове, раздути калници, антикрило и дифузор, е изпитан в аеродинамичен тунел. В момента се разработват и колоувъри, с които N-Largo ще „слезе“ още повече до земята.

Всички тунинг компоненти са тествани в аеродинамичния тунел. Праговете отвеждат въздух за охлаждане на спирачките отзад.
Всички тунинг компоненти са тествани в аеродинамичния тунел. Праговете отвеждат въздух за охлаждане на спирачките отзад.

Компресорен кит и други Hightech-добавки

В процес на разработка е и кит с компресор за V10-мотора! Когато той бъде готов, N-Largo ще се превърне в истински снаряд. Очаква се двигателят да развива 860 к.с. и 960 Нм – т.е. 250 „коня“ и 400 Нм отгоре в сравнение със серийната модификация. Все още няма данни за динамичните характеристики. В момента се предлагат два вида ауспухови системи – със или без клапи и от стомана или от високотехнологичния материал инконел. Цените на отделни компоненти или цялостна преработка се дават само при индивидуално запитване. Novitec планира серия от едва 25 бройки.

 

<
>

 

Коментари