Nokian eLine 2 – повишена безопасност и екологична мобилност

Новата Nokian eLine 2 лятна гума, с рейтинг АА осигурява върхови експлоатационни качества при всякакви метеорологични условия. Висококачествената лятна гума от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света, наследява най-високия клас А, съгласно етикета за гума на ЕС, в категориите сцепление на мокра настилка и горивна ефективност. При шофиране това може да означава по-къс спирачен път на мокри пътища до 18 метра и по-нисък разход на гориво с 0,6 л/100 км.

Чувството за прецизно шофиране и оптимален комфорт може да се усети и види от първите мигове на пролетта до късна есен. Една уникална иновация, технологията Nokian Tyres Coanda, насочва и ускорява отстраняването на водата между гумата и пътя, като по този начин ефективно предотвратява аквапланинга. Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране повишава безопасността.

Лятната гума Nokian eLine 2 използва най-модерната технология в бранша. Тя е разработена за българските шофьори, които искат да се радват днес на по-безопасна, екологична перспектива. Нарастващият набор от размери обхваща общо 5 висококачествени продукта с размери 15 цола и 16 цола, които са подходящи за автомобили със средни размери. Скоростните индекси са H (210 км/ч) и W (270 км/ч). Новият висококачествен продукт ще бъде на разположение на потребителите през пролетта на 2016 година.

По-къс спирачен път, по-нисък разход на гориво

Nokian Tyres е известна със своите висококачествени, безопасни и екологично чисти продукти, които са грижливо проектирани за различни взискателни цели. Отличният успех при тестовете на летните гуми от най-северния производител на гуми в света е в резултат на безкомпромисно, дългосрочно развитие. Повече от половината от нашите ресурси за разработване на продукти са похарчени за продукти за тестване.

В резултат на близо четири години усъвършенстване и екстензивни полеви тестове във Финландия, Германия и Испания, висококачествената лятна гума Nokian eLine 2 има достойни за похвала характеристики за безопасност и управление. Сцеплението на гумата на мокра настилка и класификацията за горивна ефективност, според етикета за гума на ЕС, са сред най-добрите в бранша, в клас А.

На мокра настилка спирачният път на новата Nokian eLine 2, при скорост 80 км/ч, е до 18 метра или четири дължини на автомобила по-къс от този на слаба лятна гума (разлика между класове A и F в етикета за гума на ЕС). За шофьорите, които държат на екологията и изключително нисък разход на гориво, Nokian eLine 2 предлага спестявания до 0,6 литра на 100 км (разлика между класовете А и G).

Комбинирането на абсолютно надеждни характеристики за безопасност и предпочитаната от потребителите екологичност в една и съща гума е най-голямото предизвикателство за производителите на гуми. Балансираният характер на Nokian eLine 2 е станал възможен благодарение на новите екологични структурни и материални решения. Прецизното управление при екстремни условия е комбинирано с комфорта от шофиране с леко търкаляне, обобщава мениджърът за продуктово развитие Ярно Авенлами от Nokian Tyres.

Усъвършенствани решения за структурата и шарката на протектора

Nokian eLine 2 се справя при всякакви летни условия. Създадена е за шофиране с устойчива безопасност и екологичност, като и двете са подкрепени от решенията на експерта по екстремни условия за структурата, шарката на протектора и каучуковата смес. Същата усъвършенствана технология ще бъде използвана и за бъдещите модели летни гуми на Nokian Tyres.

Уникалните характеристики на това стилно нововъведение бяха прецизирани с помощта на няколко иновации, които подпомагат безопасното и комфортно шофиране, и на специална каучукова смес.

Молекулни вериги от следващото поколение функционален Nokian eLine 2 Silica състав на протектора, свързани с кварцови частици, за да формират една здрава, но и гъвкава комбинация. Каучуковото съединение е забележително в широк температурен диапазон, подобрява сцеплението с влажна повърхност и намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин по същество води до намаляване на разхода на гориво и намаляване на вредните емисии.

Ефективно предотвратява аквапланинга – Технология Nokian Tyres Coanda

Действителните характеристики на безопасност и ресурсите на лятната гума са измерени в сантиметри и секунди върху мокър път. Прецизното управление и отличното сцепление на Nokian eLine 2 при смяна на лентата за движение и изпреварване предоставят допълнително спокойствие за шофьорите.

Технологията Nokian Tyres Coanda ускорява отстраняването на водата от надлъжните жлебове и ефективно предотвратява аквапланинга. Извитият, подобен на рампа дизайн на блоковете на протектора на вътрешните раменни водачи ускорява потока на водата от надлъжния жлеб в напречния жлеб. Ефектът Coanda означава тенденцията на потока да се обърне към съседната повърхност. Ефектът Coanda се използва също така за подобряване на аеродинамиката на самолетните крила и на автомобилите от Формула 1.

Фуниевидните жлебове в зоните на рамената също събират вода и ускоряват нейното извеждане от напречните жлебове; това гарантира двойна ефективност срещу аквапланинг. Отличните свойства за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори когато гумата се износи.

Максимален комфорт – Технология за обезшумяване

Технологията Silent Sidewall увеличава максимално комфорта на шофиране. Специално създадената каучукова смес между страничната стена на гумата и протектора активно филтрира звука и вибрациите на стоманения корпус на ремъка, произлизащи от пътя, като предпазва навлизането на вредни шумове през страничната стена на гумата към джантата и от там в купето на автомобила. Тази иновация значително намалява нивото на шума в купето на автомобила.

Познатата иновация Silent Groove Design също се използва за контрол на шума в интериора и екстериора на превозното средство. Полукръглите вдлъбнатини на надлъжните ребра също намаляват съпротивлението на въздуха, което води до по-нисък разход на гориво и увеличава диапазона за изминато разстояние на превозното средство.

Проста безопасност – Следващо поколение индикатор за безопасно шофиране

Гуми, които са в добро състояние, могат значително да намалят риска от аквапланинг. За да се даде възможност на шофьорите да наблюдават по-добре дълбочината на протектора на своите гуми, Nokian Tyres са разработили гениално нововъведение, което повишава безопасността: индикатор за безопасно шофиране и индикатор за аквапланинг.

Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране на централното ребро показва дълбочината на протектора. Можете да проверите размера на останаващия протектор в милиметри, като изследвате редовете от номера на протектора. Номерата и символът на водна капка, показващ риска от аквапланинг, изчезват, когато гумата се износи. Когато дълбочината на протектора е под 4 мм, около гумата ще се появи червена лента, която показва малка дълбочина на протектора. Когато това се случи, моля, закупете нови летни гуми, за да се гарантира максимална безопасност.

Коментари