Употребявани автомобили: комбита за млади бащи до 9000 лева

Голям заден капак, много място, ниска цена: комбитата от среден клас са мултифункционални таланти и често са много изгодни

Нещо важно при покупката на употребявано комби: обърнете внимание на степента на износване на амортисьорите

Семействата, които са в крак с модата, днес притежават компактен SUV или ван. Но и класическото комби от среден клас все още не е за изхвърляне. Детски колички, велосипеди, чували с цимент или големия багаж за отпуската: в задната част има място за всичко. В същото време подобен приятел на семействата не винаги струва 60 000 лева. AUTO BILD огледа паркингите на търговците на употребявани автомобили. Резултатът: дори и под 9000 лева може да откриете сигурни, надеждни и добре запазени майстори-товарачи.

На тези страници ще ви покажем три от тях. Произвежданият от 2000 до 2007 година Ford Mondeo II Turnier впечатлява с перфектно настроеното окачване и предостатъчното място. Първото поколение на Mazda 6 (2002–2008) скъсва със скучния имидж на предшественика 626. При разработката на автомобила явно е обърнато много по-сериозно внимание на елегантния дизайн и спортните динамични възможности, отколкото на вместимостта на багажника.  Забележително голямо товарно отделение ще намерите при произвеждания от 2003 до 2008 година Opel Vectra C Caravan. За разлика от своя лайфстайл наследник Insignia, при който не е обърнато толкова голямо внимание на практичността, Vectra Caravan все още се отличава с класическите комби-добродетели.

 

Прилични материали и добър обзор в Mondeo. Типично за Ford: предно стъкло с подгряване
При Mazda сякаш се усеща духът на Alfa Romeo. Лакът по средната конзола се износва относително бързо
Имитацията на дърво и плюшената тапицерия на седалките създават уютната атмосфера в интериора на Vectra Elegance

Нещо важно при покупката на употребявано комби: обърнете внимание на степента на износване на амортисьорите и съединителя. Повечето комбита биват товарени догоре, а когато са теглили и ремаркета, често се е налагало да се „бъхтят” на границите на възможностите си. На следващата страница може да прочетете какво още не бива да пропускате при покупката семейно комби.

Продължете на следващата страница

Коментари