Арматурното табло вчера и днес

След повече от 60 години отново заедно – международният доставчик на технологии и гуми за автомобилната индустрия Continental поднови своето старо партньорство с дизайнерската икона Borgward и разработи уникален 4.2” TFT инструментен клъстер за новия модел на германската автомобилна легенда. Важна част от стилния дизайн на автомобила, инструментният клъстер предоставя информация на шофьора чрез ергономични, цветни илюстрации и анимации.

„Borgward е символ на стил и Continental има дълга история на сътрудничество с компанията. Още през 50-те години, класиката на Borgward Isabella е оборудван с инструментни клъстери на Continental. Ние сме повече от щастливи да работим пак с нашия дългогодишен партньор и отново да му предоставим иновативните си продукти,“ отбеляза Хелмут Матши, директор на Интериор и член на Борда на директорите на Continental.

Новият продукт обединява 4.2–инчов цветен TFT LCD дисплей с висока резолюция (QVGA 480*272) и високо съотношение на контраста в изключително широк ъгъл на виждане. Клъстерът има възможност да представя изображенията в реални цветове и е свързан с аудио-видео ентертейнмънт модула на автомобила за още по-добра комуникация между човек и машина. Borgward на пазара за автомобили през март 2015 г. По време на международното автомобилно изложение Auto China през април 2016 г., компанията представи своя първи модел BX7.

Коментари