Серия 5 Touring срещу A6 Avant и E 350 T-модел: Германия търси суперкомбито

BMW, Audi или Mercedes? Който има правото да си избира такъв автомобил, е успял в живота. В нашето сравнение новото 530d Touring ще се изправи срещу A6 Avant 3.0 TDI и E 350 d T-модел. Всички са добри, но един от тях е супер!

ГЕРМАНИЯ Е НА ВЪРХА! Който може да си позволи тези автомобили, е успял в живота, той е истински шеф, има добра леля или поне доверието на своя банкер. Това са суперкомбитата на Германия. Какво говорим, още преди началото на теста ще кажем: това са най-добрите комбита на света. Чисто новото BMW 530d Touring се изправя срещу Mercedes E 350 d T-модел и младоликото Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro. Трибой за познавачи, всичките комбита са оборудвани с 6-цилиндрови дизелови двигатели и предлагат много място.

ТОВА СА ТЕ: ПОПУЛЯРНИТЕ СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ С МОЩНА ТЯГА

Да, да, ние не живеем на Луната и знаем проблемите, които създават много от актуалните дизелови двигатели, ако нямат модерни системи за пречистване на отработените газове. Добрата новина е: въпреки това не се налага да се лишавате от 6-цилиндровата дизелова тяга. Нека не си разваляме дизеловото удоволствие, защото и трите участника в теста са оборудвани с SCR катализатор и пречистват отработените си газове с впръскване на карбамид (AdBlue).

При Audi обаче се забелязва, че при старта на модела преди 6 години това не е било на първите места сред задачите за инженерите. Гърловината за зареждане до капачката на резервоара може да се отвори само с инструментите от комплекта, вместимостта на резервоара за AdBlue е скромните 17 литра. При BMW той побира 21,5 литра, Mercedes е шампион с 25 литра. Изобщо какво говорите, това е Е-клас! Той е това, което е бил винаги: един Big Benz с багажник с кралски размери. С вместимостта си от 640 до 1820 литра Е-клас е майстор на товаренето, а отзад е дори по-изискано отколкото при конкурентите. В двойното дъно на багажника е скрита сгъваема кутия за покупки, задният капак е тапициран отвътре с мокет. При конкурентите там винаги има пластмасово покривало, което издава евтини звуци при почукване. Окей, това е мърморене на най-високо ниво. Ако сега говорим за тапицериите на Серия 5 Touring, първо трябва да го аплодираме силно. В BMW са превърнали грубото покривало на багажника в две касети, едната за разделителната мрежа и още една за щората.

BMW 530d Touring

<
>
Добро усещане за простор, прилично пространство над главите. Облегалката на задната седалка се регулира многостепенно

Коментари