Запознайте се със семейство Х на Opel

Grandland X разширява гамата от SUV-ове на Opel

Новият в семейството: дългият точно 4,50 метра SUV ще се предлага паралелно със Zafira

НЕЩАТА ПРИ OPEL ВЪРВЯТ ДОБРЕ. Награда „Златен волан“ за шефката на концерна майка GM (виж стр. 48), повишаващи се продажби и нови модели безкрай. Само през тази година хората от Рюселсхайм ще представят седем нови автомобила – сред тях три нови SUV-а. След като преди две седмици от Opel оповестиха името на малкия модел с висока позиция на седене, сега АUTO BILD ще ви разкрие плановете и името на големия SUV.

Opel, практичният: багажникът на Grandland X побира над 500 литра – въпреки спортните линии

Grandland X се нарича дългият 4,45 метра SUV. В Рюселсхайм обаче не харесват думата SUV – за екипа около шефа на Opel Карл-Томас Нойман Grandland X е CUV. И ако в момента се питате какво точно е това: CUV е съкращение на Crossover Utility Vehicle – нещо като швейцарско ножче на колела за града. Базата за новия модел на Opel обаче вече се движи по пътищата във Франция – Peugeot 3008. Като втори модел след Crossland X Grandland X също използва платформата на концерна PSA (Peugeot и Citroën).

Opel Crossland X Първи модел върху платформата на Peugeot. Ще се предлага паралелно с притежаващия същите размери Mokka X и вана Meriva. Премиерата му ще бъде през март на автосалона в Женева.

С двуцветния си лак автомобилът на Opel наподобява на Range Rover Evoque. Вътрешното пространство на Opel се различава от това на Peugeot – тук няма миниатюрен волан, изцяло дигитални уреди и нови материали като филцовите тапицерии на вратите на Peugeot. Вместо това Opel предлага пълна свързаност включително и системата OnStar. X не заменя Zafira, както се предполагаше първоначално, а е допълнителен модел в гамата, която през следващите две години ще бъде доста разширена. Още през следващата година Opel Insignia ще се появи като Country Tourer, нещо като SUV light в стила на моделите на Audi Allroad. Освен това от Рюселсхайм отново планират голям Opel. Той ще носи класическото име Monza – и ще бъде SUV. Със задното си задвижване той ще се конкурира с Audi, BMW и Mercedes. Отдавна не е било така. Или нека го кажем иначе: нещата вървят добре!

Opel Insignia Country Tourer Идва SUV light! Audi вече го направи с моделите Allroad, а Opel ще го последва догодина с второто
поколение на комбито на Insignia.

Извод

SUV са бестселър към момента – вероятно тази тенденция ще се запази и през следващите години. Opel е наясно с това и ще пусне няколко нови модела – от малък автомобил до голям SUV, който няма да отстъпва по нищо на премиум марките.

Opel Monza X Рюселсхайм отново ще има флагман! Дългият 4,80 метра SUV с гени на Buick ще се появи след две години.

 

Коментари