Автомобилните изобретения на годината

Интернет-сайтът Popular Science е избрал десетте най-важни изобретения при автомобилите за 2015 година. Сред тях са: HD огледало за обратно виждане, Android Auto и 3D суперспортист

Трето място: първият Supercar от 3D-принтер и разбиващия всичките ни представи факт, че „отпечатването“ на автомобил може да трае само няколко минути и да спести 90 процента от емисиите на СО2. Освен това Blade на Divergent Microfactories е и доста красив.

Според Popular Science сред 10-те най-добри иновации при автомобилите за 2015 година е HD огледалото за обратно виждане. При натискане на бутон огледалото се превръща в екран и показва изображението от HD камера, разположена в задната част на автомобила. Тя осигурява не само изображения с висока резолюция, но и се адаптира към светлинните условия. Друго изобретение, което е впечатлило екипа на Popular Science: военният автомобил Oshkosh JLTV. Той е избран, защото комбинира много добре две доста различни качества. Въпреки че JLTV е сигурен колкото лек танк, той може да се движи извън пътя бързо и пъргаво колкото състезателен автомобил от Baja 1000. Естествено, производителят трябва да докаже това и затова моделът ще участва в това рали, което се смята за едно от най-тежките в света.

 

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
<
>
Девето място: военният автомобил Oshkosh JLTV. Той е избран, защото комбинира много добре две доста различни качества. Въпреки че JLTV е сигурен колкото лек танк, той може да се движи извън пътя бързо и пъргаво колкото състезателен автомобил от Baja 1000. Производителят трябва да докаже това и затова моделът ще участва в това рали, което се смята за едно от най-тежките в света.

 

 

Коментари